Алуминиеви радиатори – какво трябва да знаем преди покупката?

Продуктите на чуждестранните компании са начело на пазара на алуминиеви радиатори. При избора на такъв тип радиатори е важно да проучите техническите характеристики и качеството на продукта. Повечето алуминиеви радиатори имат елегантен дизайн и визия, позволяваща съчетаване с всеки интериор.
Компаниите, произвеждащи алуминиеви радиатори вземат предвид при производството на радиаторите особеностите на условията на експлоатация в различните райони, поради което алуминиевите радиатори осигуряват отопление на домовете дори при нестабилно налягане. Всички продукти, предлагани в магазин за алуминиеви радиатори БгМайстор са надеждни и издръжливи, докато секциите са подложени на много тестове по време на производствения им процес.

Оборудването, предлагано от нас, може да бъде закупено на изключително атрактивни цени. Изпитването под налягане на отоплителната система е важна част при употребата на алуминиеви радиатори. Преди началото на отоплителния сезон централната система се проверява за течове – тоест под налягане. Тази операция се състои в подаване на охлаждаща течност при налягане 1,5 – 2 пъти по-високо от работното налягане. Стандартните стойности на изпитването под налягане са от 20 до 30 атм.

Ако радиаторът не е проектиран за такова налягане, той може да се провали по време на изпитването на отоплителната система. Ако имате централно отопление в къщата си не забравяйте да обърнете внимание на този параметър, когато купувате батерия: според паспортите на много модели тя е само 18 атм.

Такива модели са подходящи само за автономни отоплителни системи. Преимуществата на алуминиевите радиатори са изключително много, което ги прави един от лидерите в избора на потребителите за отопление. В онлайн магазин за алуминиеви радиатори БгМайстор ще ви предложим уникални модели, идващи с висока гаранция за качество, преминали всички тестове и отговарящи на европейските изисквания за производство. Подарете си спокойствие, топлина и уют на изключително ниски цени. Елате при нас и ще намерите всичко, от което се нуждаем. Нашите експерти-консултанти ще улеснят избора ви и ще ви предоставят цялата необходима информация.