Коя е най-добрата хидроизолация за моя покрив в град София

Коя е най-добрата хидроизолация за моя покрив в град София

Материалът за хидроизолация може да бъде различен-полиетилен, полипропилен, пергамент и дифузна хидроизолационна мембрана за покрив, или така наречената „дишаща“ изолация.

Най-разпространеният материал и най-използваният от ХРИСТОБИЛД ЕООД, гр. София за хидроизолация е полиетиленът. Хидроизолационните мембрани, направени на негова основа имат своите качества и те са висока плътност, пропускливостта е на много високо ниво-не минава нито вода, нито въздух. Има микроскопични дупки, които служат до 25 години да имат добра паропропускливост, благодарение на която водните пари не се натрупват в изолацията.

ремонт на покриви в София от Христобилд ЕООД

Полипропилена се появи на руския пазар сравнително наскоро – през 90-те години на 20 век. Всички бързо оцениха предимствата на полипропиленовите тъкани и скоро започнаха да ги произвеждат сами. В сравнение с продуктите от предишни видове, полипропиленът е по-здрав и устойчив на ултравиолетови лъчи. Производителите, с които ние работим покриват мембраните със слой от специални вискозо-целулозни влакна за абсорбиране на конденза. Той е толкова хигроскопичен, че може да абсорбира цялата образувана влага, която по-късно изсъхва под въздействието на естественото движение на въздуха. При монтажа мембраните се полагат с вискозно-целулозно влакно към изолацията, но не плътно една до друга.

Поръчай от тук: ремонт на покриви в София.

Името на покривния картон в сферата на хидроизолациите се нарича пергамент, наситен е със специален състав от битум, което е огнеупорно вещество, и пластификатори. Използва се за хидро- и пароизолация на сгради.
Те струват повече от всички други тъкани за хидроизолация, но това е съвсем разбираемо.

Така наречените „дишащи“ мембрани или парохидроизолационни профили за покрив предпазват покрива от мъгла, дъжд и сняг и в същото време не предотвратяват отделянето на пари от покривна. Материалът, от който са изработени мембраните е нетъкан перфориран синтетичен плат. Може да се постави веднага върху изолацията, което ви позволява да спестите от насрещната решетка. Може би единственият недостатък на тази хидроизолационна кърпа е цената. При дишащата хидроизолация съществуват следните категории- псевдодифузен с ниска паропропускливост, дифузен със средна паропропускливост, супердифузен с максимална паропропускливост. Ето и един съвет от нас, Христо-Билд ЕООД, при полагане на материала от последната категория е необходимо да се осигури вентилационна междинка между него и изолацията.