Добрите ремонти на покриви в Пловдив

Добрите ремонти на покриви в Пловдив

Ремонтът на покрива е необходимост по ред причини.

В повечето случаи се налага ремонтиране заради влиянието на природни сили- дъжд, сняг, вятър. В други по-редки случаи належащият ремонт се дължи на неправилна инсталация на покрива,което може да доведе до редица проблеми като получаването на „мехури“ до пълно разрушение на хидроизолацията.

Основните видове ремонтни дейности по ремонт на покрива в Пловдив са:
Разкриване на покрив
Почистване на наслоените замърсявания
Полагане на мушама
Наковаване на летви
Нареждане на керемиди
Измазване на капаци

Добрите ремонти на покриви в Пловдив

Това представляват основните действия, които се предприемат по реновирине на покривните конструкции, като за по-качествен и ефективен ремонт на покрива се препоръчва да направите топло и хидроизолация. При тези поръчки се се почиства основата, грундира се и се полага един или два слоя хидроизолация.

Най-често използваните материали за целта са воалит, течна битумна излоция или различни видове мембранни хидроизолации. Много важно условие за дългия живот на дори изключително добре направен покрив е отводняването. За тази цел редовното почистване и регулярна подмяна на улуците е необходимо условие. Изграждат се предимно хоризонтални и вертикални улуци и се поставя казанче по желание на клиента.

Друг ефективен метод за запазване здравината и по-дългия експлоатационен живот на покрива е изграждането на вентилационна система. Предимствата на вентилирания покрив са няколко. На първо място охлажда конструкцията през топлите летни месеци и спомага за равномерното топене на снега през зимата, като запазва хидроизолацията суха. С вентилиран пиокрив няма да се налага да се притеснявате и от ледени висулки.

Накрая трябва да се отбележи, че изграждането на нов покрив е в пъти по-скъпо начинание от реновирането на стария. Затова не отлагайте- своевременния ремонт и поддръжка носят много ползи за домакинството.