Ремонт на покриви в Плевен – какви грешки обикновено се допускат

Ремонт на покриви в Плевен – какви грешки обикновено се допускат

Когато човекът, който извършва ремонт на покрив не е професионалист, е възможно да се допуснат някои груби грешки. Ето защо, ние ви препоръчваме да се свържете със специалистите от remontipokrivi.net, които ще ви предложат качествен ремонт на покриви в Плевен и други населени места.

Но нека се върнем на грешките. Първата грешка е свързана с дренажната система. Въпреки евтината си цена в сравнение със самия покрив, той изпълнява много скъпа функция – осигурява оттичане на вода от покрива към дъждовната канализация, предотвратявайки събирането на вода в непосредствена близост до основата на къщата.

Водосточна система

Основната задача на водосточната система е да отклони водата, която тече от покрива, далеч от основата на къщата. Но за да направите това, е важно да се вземе предвид площта на наклона и пропускателната способност на улука, който транспортира вода във вертикалната дренажна тръба. И едно от основните правила гласи, че максималната дължина на улука до първата фуния трябва да бъде не повече от 12 м. Това означава, че ако разстоянието до фунията вече е 12,5 метра, може да се случи преливане през улука и водата ще залее сляпата зона и ще проникне под нея. Тези потоци вода ще се разслояват последователно и в крайна сметка – обемът на улука няма да е достатъчен, за да понесе целия поток към фунията.

ремонт на покриви от Ремонти Покриви

Лагери и груби настилки

Всеки тип покрив изисква различен подход към проектирането на системата. Например за метална плочка това е контрарешетка и щайга, за гъвкава (битумна) плочка е контрарешетка и масивна щайга или подова настилка от влагоустойчив шперплат или OSB- 3 (-4).
Но под всеки покрив е важно контрарешетката да е направена от пръчка с минимална дебелина 40 мм, осигуряваща необходимата вентилационна междина. На практика много частни разработчици, спестявайки пари, полагат обикновена инчова дъска с ширина 50 мм, без дори да правят вентилиран хребет. За гъвкави плочки, дебелината на шперплата или OSB трябва да бъде най-малко 12 мм.

Разбира се, стъпката на гредите и тяхното напречно сечение зависят от дължината на крака на гредите, от твърдостта на летвата и от тежестта на покритието на покрива, което се извършва според проекта.