Фирма за ремонт на покриви Пазарджик – нов покрив на стара къща?

Инсталирането на нов покрив в Пазарджишка област на стара къща е силно препоръчително в случай на силно износване на покривни материали и системи за ферми, реконструкция на тавана.

Обхватът на работата зависи от състоянието на конструкциите и материалите и обикновено включва подмяна или укрепване на гредите, поставяне на хидроизолация и изолация и инсталиране на нов покрив.

Първо се прави оценката на състоянието на елементите на подпокривното пространство: подови греди, дървени подпори и летви, хидро- и топлоизолация, вентилационна система. Препоръчително е да се ползват услугите на професионална фирма за ремонт на покриви Пазарджик.

За да се идентифицират дефектите на покритието, проверката се извършва по време на валежи и при нормално време, появата на течове показва микропукнатини и физическо износване на покрива, което почти винаги предполага необходимостта от пълната му подмяна. Фирма за ремонт на покриви Пазарджишка област ще дойде на безплатна консултация, ще даде препоръки и ще изготви оферти съобразени с бюджета на домакинството.

Основният критерий е теглото на материала, дори и при добро състояние на купчините и носещите стени, не се препоръчва закупуването на покритие, по-тежко от старото. Предпочитание се дава на модерните леки материали, най-популярните са метални керемиди, керемиди, ондулин. Фирмата за ремонт на покриви от Пазарджик може да спомогне и за закупуване на материалите на по-достъпни цени.

В случай на незначителна повреда на покритието е възможно да се извърши локален ремонт с подмяна на отделни елементи на покрива. Излиза по-евтино и много по-бързо от цялостната реконструкция на покрива.

Когато се изгражда нов покрив на стара къща в Пазарджикска област, може да се направи вентилиран таван или да се изгради изолиран таван. В зависимост от избрания вариант се използват различни изолационни схеми: по протежение на гредите с подреждане на покривен пай или междуетажно припокриване.

Топлоизолационните работи се извършват след оглед на дървените елементи, признаване за годни за по-нататъшна експлоатация и прилагане на противопожарна защита.

Съвет: полагането на хидроизолационен филм, дори ако не се планира да се извърши изолация сега, ще улесни монтирането на изолацията в бъдеще, без да нарушава технологията на монтаж на покривния пай, това ще бъде дадено и като съвет от надеждна фирма за ремонт на покриви Пазарджик.